Program Spectacole 2018-2019

STAGIUNEA 2018-2019

Programul lunii Mai 2019

Ultima lună a primăverii vă aduce pe scena târgovișteană:

Duminică, 12 mai
BALCANICELE –
spectacol puternic încărcat din punct de vedere politic, întrucât este vorba despre drama inimaginabilă a femeilor musulmane din Bosnia, în timpul conflictului armat cu Serbia, la sfârșitul secolului 20.

Sâmbătă, 25 mai
Premiera „FEMEIA MĂRII” după Henrik Ibsen, un spectacol de Andreas Merz-Raykov. Pentru Andreas, textul teatral nu este doar o formă care trebuie să fie umplută cu ceva, ci este în primul rând regula jocului și fundamentul pentru un dialog socio-politic cu ansamblul.

Viața netrăită, căile pe care nu le-am ales, posibilitățile pe care le lăsăm să treacă.  „Femeia Mării” de Henrik Ibsen spune povestea unui destin secret, necunoscut încă.  În încercare de a ajunge la marea infinită, Ellida se trezește într-o existență frivolă și  nevinovată a unei claustrofobii burgheze mărunte.

Duminică, 26 mai
TREI SURORI – Piesa lui Cehov, Trei surori, este o comedie a ceea ce ar putea fi. Personajele trăiesc, asemenea nouă, într-o lume destabilizată, o lume aflată în prăbușire din toate punctele de vedere, o lume însetată de o nouă ordine. 

 

Programul lunii Aprilie 2019

Spectacole de mare intensitate în mijloc de primăvară, înainte de Sărbătorile Pascale:

Vineri, 14 aprilie
SONATA KREUTZER
– O poveste despre gelozie, dar mai ales despre condiția femeii, despre limitările sufletești pe care le impune o viață casnică.

Vineri, 19 aprilie
TROOPER unplugged – Au trecut 4 ani de la ultimul concert acustic Trooper. A sosit momentul să retrăim atmosfera unică unplugged pe care muzicienii reușesc să o creeze!

Sâmbătă, 20 aprilie
O SCRISOARE PIERDUTĂ – Caragiale mai actual ca oricând.

 

Programul lunii Martie 2019

Câteva mărțișoare speciale pentru spectatoarele Teatrului Tony Bulandra la început de primăvară:

Vineri, 08 martie
DESPRE FEMEIE,
spectacol extraordinar dedicat Zilei Internaționale a Femeii.

Duminică, 10 martie
Evenimentul lunii martie, premiera SONATA KREUTZER după Lev Tolstoi, un spectacol de Mc Ranin.

Vineri, 15 martie
Comedia  CĂSĂTORIE ÎN TREI, cu Florin Zamfirescu în distribuție.

„Căsătorie în trei”? …probleme contemporane! Strict contemporane… o piesă românească, o comedie demnă de pana lui Feydeau, cu quiproquo-uri spumoase, care te fac întâi să râzi, apoi să meditezi.

 

Programul lunii Februarie 2019

Din dragoste pentru spectatori, Teatrul Tony Bulandra prezintă în luna iubirii:

Miercuri, 06 februarie
Spectacolul VISUL UNEI NOPȚI DE IARNĂ, comedia lui Tudor Mușatescu în care dragostea înlătură toate barierele sociale.

Joi, 07 februarie
GAIȚELE lui Kirițescu vă provoacă să faceți față unui tumult emoțional.

Sâmbătă, 09 februarie
Spectacolul scriitorului rus Valentin Krasnogorov, CÂINELE, explorează meandrele sufletești ale omului, surprins în situații dificile de viață.

 

Programul lunii Ianuarie 2019

Teatrul Tony Bulandra începe anul 2019 cu spectacole-eveniment:

Luni, 14 ianuarie
Spectacolul de muzică și poezie dedicat lui Mihai Eminescu DOR DE EMINESCU susținut de Ion CARAMITRU și Aurelian Octav POPA.

Marți, 15 ianuarie
Concertul coral dedicat lui Mihai Eminescu susținut de CORUL REGAL, prezent pentru prima oară la Târgoviște.

Luni, 28 ianuarie
ALL INCLUSIVE – spectacol invitat

Nu pierdeţi întâlnirea cu nume reprezentative ale noii generaţii de aur a teatrului românesc, în această nouă comedie spumoasă în care hohotele de râs se împletesc cu trăirea autentică şi cu momentele de mare tensiune emoţională. Regia spectacolului este semnată de Vlad Zamfirescu, iar scenografia de Mădălina Marinescu.

 

Programul lunii Decembrie 2018

Luna cadourilor pentru iubitorii de artă începe la Teatrul Tony Bulandra  cu prima zi din decembrie:

Sâmbătă, 01 decembrie
Vă invităm să sărbătorim împreună CENTENARUL MARII UNIRI.

Duminică, 02 decembrie
 CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC este prezent la Târgoviște cu două proiecții de excepție: filmul documentar „Marea Unire, România la 100 de ani” – o producție AGERPRES, urmat de „Trenul Fantomă”, peliculă din 1933, cu actorul TONY BULANDRA în rol principal.

Duminică, 02 decembrie
Proiecția filmului COBORÂM LA PRIMA – primul film românesc inspirațional, care are loc într-un metrou oprit între stații.

„Este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii.”

 regizorul Tedy Necula

 

Programul lunii Noiembrie 2018

O lună bogată în evenimente:

Sâmbătă, 03 noiembrie
Spectacolul invitat DOI PE O BANCĂ,  cu Florin Zamfirescu și Tania Filip.

Doi mari actori ai scenei românești. O interpretare formidabilă. Două personaje în pielea cărora n-ai vrea să fii, dar în poveștile cărora te vei regăsi. Două destine ciudate.

Marți, 06 noiembrie
Lansarea cărții DOUĂ POVEȘTI DESPRE SINGURĂTATE de Ionuț Cristache.

Participă: trupa Trooper, violonistul Andrei Mihail Radu, violoncelistul Teo State, actori ai Teatrului „Tony Bulandra”, elevi ai Colegiului Național „Constantin Carabella”.

Amfitrion: Corneliu Jipa

Marți, 20 noiembrie
Spectacolul invitat  ELIXIR cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi.

„Nu vă fie teamă să fiţi UMANI….Începeţi prin a ieşi mai des, invitaţi-vă partenera/partenerul la un dans sau un vin; dacă nu aveţi, găsiţi-vă una/unul, dacă e nevoie, luptaţi-vă pentru asta, apoi faceţi dragoste…Restul vine de de la sine…” (Marcel Ţop – regizor)

 

Programul lunilor Septembrie și Octombrie 2018

Deschiderea de stagiune 2018-2019 aduce pe scena Teatrului Tony Bulandra:

Sâmbătă, 29 septembrie
Premiera spectacolului LIVADA DE VIȘINI de A.P. Cehov, în viziunea regizorului sud-coreean Jeungwoo So, adaptare de Kihoon We, scenografie Maria Miu și coregrafie Hugo Wolff.

Vineri, 12 octombrie
Premiera spectacolului O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L. Caragiale, regia Sorin Militaru.

Sâmbătă, 27 octombrie
Premiera spectacolului CÂINELE de Valentin Krasnogorov, regia Horațiu Mihai.

Valentin Krasnogorov este unul dintre cei mai cunoscuți dramaturgi ruși moderni. Piesele sale s-au jucat în peste 400 de teatre din diferite țări, inclusiv în cele mai bune teatre rusești. Piesele de teatru ale lui Krasnogorov sunt scrise în diferite genuri: comedii și tragedii, satiră mușcătoare, grotescă, absurdă și lirism. Criticii au observat că “piesele lui Krasnogorov traversează frontierele cu ușurință”. Din acest motiv, multe dintre ele au fost traduse în 30 de limbi străine. V. Krasnogorov este membru al Uniunii Scriitorilor din Rusia. Este doctor în științe, profesor, autor de cărți și lucrări de inginerie chimică.

 

Comentariile sunt închise.