Mireasă de împrumut


de A. Lindgren

Regia: Răzvan Popa
Scenografia: Mc Ranin

Regia tehnică: Mircea Macarie | Lumini: Adrian Dragomir | Sunet: Cătălin Buzea | Croitorie: Georgeta Brânzea | Costumieră: Georgeta Pleșa | Recuziter: Eduard Ștefan | Mașiniști: Teofil Diaconeasa și Dan Grigorescu

Premiera: 12 ianuarie 2018, Sala Mare
Durata: 1h 10min (fără pauză)

Dacă avem o mătușă înseamnă că avem și o moștenire. Dacă avem o moștenire avem și un nepot care să o primească. Rețeta e simplă, dar condițiile în care mătușa își va acorda averea sunt complicate. Cel puțin pentru tânărul Julius, nepriceput în tainele cuceririi unei viitoare logodnice, dar hotărât să „cucerească” grațiile mătușii.

Florina Cercel în rolul Eufemiei este pe cât de dulce, pe atât de vigilentă, de pragmatică. Așa cum îi spune și numele, ea folosește eufemisme pentru toate „nenorocirile” relaționale ce se întâmplă în jurul ei. Sebastian Bălășoiu în rolul lui Julius este pe cât de naiv și de neajutorat, pe atât de descurcăreț când lucrurile scapă complet de sub control. Se face aproape invizibil și iese basma curată. Karin Vinge interpretată de Ioana Farcaș este imaginea femeii foarte bine organizate, dar care pusă într-o situație ambiguă și fără ieșire, încearcă să fie la înălțimea așteptărilor. Pe muchia prăpastiei dintre propriul logodnic și pretențioasa mătușă, rolul Ioanei Farcaș nu poate fi decât unul de un comic absolut. Ana Maria Carablais este cu adevărat întruchiparea personajului Julieta. Proaspătă, naivă, curioasă, cu privire pierdută, visătoare, îndrăgostită de frumos, ea apare și dispare din scenă ca o boare. Se fâstâcește, dar știe să pună și piciorul în prag la momentul oportun. Cristian Olaru este un Harald Engberg gelos, cu nervii întinși la maxim mereu, cu mișcări precise și posibil „mortale”. Paradoxal este că poate fi îmblânzit ușor.

Astfel, datorită complexității jocului celor cinci actori, fiecare personaj are o dublă personalitate, de unde, bineînțeles, se nasc nenumăratele situații amuzante, cărora spectatorii nu le pot face față decât izbucnind în râs.

Aunt Eufemia – Cristina Dumitra
Julius Jullen – Sebastian Bălășoiu
Karin Vinge – Ana Maria Carablais
Julieta Jonsson – Iulia Verdeș
Harald Engberg – Cristian Olaru

Comentariile sunt închise.