Târgoviște de jucărie

de Peca Ștefan

Regia: Ana Mărgineanu

Decorul: Mihai Păcurar / Costumele: Cristina Milea / Video: Cinty Ionescu / Ilustrația muzicală: Petru Mărgineanu /  Mișcarea scenică: Andreea Duță

 

Premiera: 28 mai 2011, Spațiul teatrului
Durata: 2h 10min (fără pauză)

 

18 spectacole de mică întindere (20 de minute), care se joacă în 4 ture consecutive, timp de 2 ore. O tură conține 6 spectacole care se joacă simultan în întreg spațiul teatrului. La fiecare tură, pe lângă spectacolele de la Sala Mare – „Casa râsului de groază” sau Sala Studio – „Casa păpușilor”, există și spectacole în regim de unu la unu, adică doar un singur spectator față în față cu actorul, desfășurate în diverse spații ale teatrului (holuri, foaier, cabine de machiaj).

 „Dintre toate provocările, trebuie să recunosc că Târgoviște a depășit orice am încercat până acum. Orașul ne-a apărut atât de complex, atât de încărcat de legende, istorie, melancolie și frumusețe încât am simțit și eu, și Ștefan că avem material pentru 10 spectacole, nu unul. Până la urmă am ales să facem 18 spectacole micuțe (fiecare cu un titlu aparte), care să se joace simultan în 6 spații (5 de șine stătătoare și unul mobil) oferind târgovișteanului posibilitatea de a-și construi propriul traseu și prin asta propriul spectacol. O trupă de actori tineri, dinamici și extrem de înclinați spre joacă ne-a permis să le și realizăm, în timpul în care în mod normal am fi făcut unul singur”.

Ana Mărgineanu

Virgil Aioanei
Laurențiu Bănescu
Radu Câmpean
Toma Dănilă
Ilie Ghergu
Delia Lazăr
Cosmina Lirca
Maria Nicola
Ana Maria Oglindă
Cristian Olaru
Katia Pascariu
Mircea Silaghi
Daniela Stîngă
Ștefan Ștefănescu
Miruna Vâju

Comentariile sunt închise.