Mofturile lui Nenea Iancu


Texte miniaturale de I.L. Caragiale

Un spectacol de Mc Ranin

Regia tehnică: Alexandru Sandu | Lumini: Oana Caibăr | Sunet: Andrei Enache

Premiera: 9 aprilie 2017, Sala Mare
Durata: 1h 50min (fără pauză)

 

Umorul, ironia sorții, comicul de situație și de caracter, hazul de necaz – pe toți acești „promotori” ai râsului i-a folosit Caragiale cu dibăcie în tot ceea ce a scris. Un spectacol mozaic, bazat pe texte cunoscute încă din școala primară, care educă și amuză deopotrivă, cu personaje incredibil de actuale. Ele își savurează parcă propriile „rateuri”, pentru care așteaptă o urmă de compătimire și implicitul efect comic. Pe scurt, le place să facă spectacol!

Mofturi, dom’le!

În distribuția spectacolului îi veți regăsi, cu mic cu mare, aproape pe toți actorii Teatrului Tony Bulandra, și angajați și colaboratori permanenți: Delia Lazăr, Ana Maria Carablais, Antonia Ionescu, Maria Nicola, Ana Maria Cucută, Camelia Varga, Corneliu Jipa, Ștefan Ștefănescu, Mircea Silaghi, Radu Câmpean, Cristian Olaru.

Viziunea asupra spectacolului este cea a unui carusel de întâmplări, de obiecte, de tipologii, de dorințe, de situații, de muchii de situație – specific caragialiene, acolo unde totul este tragic, dar nimic atât de tragic încât să nu poată fi privit cu ironie.

Tristețile nu-și au locul, atunci când privești cu detașare amuzată noianul de întâmplări care se sublimează într-un hohot de râs. La finalul zilei, ai mai trăit o zi și ce ar fi însemnat ea, fără niscaiva mofturi?!

Camelia Varga
Ana Maria Cucută
Ana Maria Carablais
Maria Nicola
Antonia Ionescu
Delia Lazăr


Mircea Silaghi
Radu Câmpean
Cristian Olaru
Ilie Ghergu
Corneliu Jipa
Ștefan Ștefănescu

Comentariile sunt închise.