Pasărea de Foc


Un spectacol de Irina Niculescu

Muzica: Igor Stravinsky
Scenografia: John Lewandowski

Regia tehnică: Alexandru Sandu | Lumini și sunet: Andrei Enache | Croitorie: Georgeta Brânzea | Costumieră: Georgeta Pleșea | Tehnic scenă: Teofil Diaconeasa

Limita de vârstă: peste 6 ani

Premiera: 3 martie 2017, Sala Mare
Durata: 40min

Spectacol de teatru de umbre corporale și de păpuși, creat pe muzica lui Igor Stravinsky, o adaptare liberă a poveștii „Pasărea de foc și Kaschei, magicianul cel rău”. Un spectacol original în care lumina și întunericul se întâlnesc pe ecranul de pânză pentru a da naștere unei lumi fascinante și efemere.

Întunericul și răul se cuibăresc uneori în sufletul omului. Binele are însă o armă imbatabilă, de aceea triumfă în toate poveștile: puterea de sacrificiu în numele iubirii față de oameni, față de viață. Pasărea de Foc este o Pasăre Phoenix, despre care se spune că trăiește mii de ani. Când își simte sfârșitul își face un cuib din plante aromatice și tămâie și îi dă foc, arzând odată cu el. Din cenușa rămasă se naște o altă pasăre de foc. Trilul ei are darul de a însănătoși pe cei bolnavi, de a le reda vederea celor orbi. În această poveste, trilul ei îl farmecă pe Ivan și un grăunte de lumină se naște în sufletul său spre a rămâne acolo pentru totdeauna. Ivan și Pasărea de Foc vor spulbera vraja lui Kaschei dictatorul și vor trezi lumea înghețată de Kaschei, iar Ivan își va regăsi părinții.

Încă o dată, lumina va alunga întunericul, dragostea și încrederea în viață vor învinge.

Ana Maria CUCUTĂ
Cristina DUMITRA
Mihai BĂLĂCEANU
Cosmin COSMA
Teodora ANTAL
Voce: Sebastian BĂLĂȘOIU

Comentariile sunt închise.