Începe BABEL F.A.S.T. 2016 – Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște

Teatrul Tony Bulandra vă invită, în perioada 4 iunie – 12 iunie 2016, la evenimentul teatral major al orașului Târgoviște: BABEL F.A.S.T. 2016. Timp de peste o săptămână, actori, regizori, coregrafi, scenariști, oameni de teatru din peste 20 de țări vor prezenta spectacole în aer liber și în sală, vor ține ateliere de profil, vor aduce arta mai aproape de privitor.

Evenimentul are deschiderea Sâmbătă, 4 iunie 2016, de la ora 18:30, la sediul Teatrului Tony Bulandra, unde se va ține o conferință de presă. În preambul, de la ora 11:00, la Sala Studio, actriţa iraniană Nazanin Mehraein ține atelierul Manipularea spaţiului negativ interior. Seara va continua cu Romeo și Julieta – O dragoste mai puternică decât moartea, după William Shakespeare, regia Irina Niculescu (S.U.A.), de la ora 20:00, la Sala Mare, apoi, de la ora 21:30, în foaierul teatrului, va avea loc lansarea de carte Alexa Visarion sau destinul vocației, urmată de filmul Înghițitorul de săbii, în regia lui Alexa Visarion, de la ora 22:00.

Elementul care unește și face ca toate manifestările artistice să conveargă este tema dată fiecărei ediții. În acest an, Festivalul Babel are ca temă, în jurul căreia adună toate producțiile prezentate, Corpul.

În spectacolele și evenimentele din programul festivalului, corpul nu este niciodată privit în sine. El mai exprimă ceva, se află în acțiune sau devine voit stană de piatră. Veți putea surprinde toate nuanțele pe care acesta le capătă în perpetua lui pendulare între plămadă de lut și lăcaș al sulfletului, între simplă unealtă și nobil obiect de artă.

Alături de piesele care se joacă pe scenă, veți putea lua parte la concerte inedite, spectacole de stradă și numere de circ. Toate testează limitele corpului. Corpul în Babel FAST este aici și acum: acum îi este foame, acum îi este somn, acum plânge, acum simte durerea, acum strigă, acum se bucură… da, chiar aici, în fața ochilor noștri. Cu o singură condiție: să privim cu sufletul!

 

afis-babel-06

 

Comentariile sunt închise.