Amazonia

afis-amazonia-03

De Michal Walczak

Regia: Chris Nedeea 

Scenografia: Marius Nițu | Light design: Oana Caibar & Adrian Dragomir | Video design: Cătălin Buzea | Sound design: Emil Matei | Regia tehnică: Radu Ilicea

Premiera: 25 martie 2016, Sala Mare
Durata: 1h 50min

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște anunță finalizarea proiectului teatral inițiat anul trecut,  „Telecomanda teatrală -Tu alegi ce vrei să vezi!”, printr-o nouă premieră a lunii martie: AMAZONIA de Michal Walczak. Acest titlu a fost ales în unanimitate de publicul prezent la spectacolul lectură din 26 ianuarie 2015, devansând, ca voturi exprimate, celelalte 4 titluri propuse în cadrul acelui program.

AMAZONIA, scrisă în 2009, este o veritabilă saga a individului rătăcit în jungla urbană a derizoriului. Și o comedie contemporană, care privește cu ironie și sarcasm începutul de carieră în lumea show-bizz-ului, dificultățile și nereușitele întâmpinate de tinerii protagoniști pe acest drum extrem de sinuos și costisitor. Pentru că, dincolo de consumul de suflet implicat, pe aceștia riscă să-i coste și viața personală, relația, sănătatea psihică.

AMAZONIA este, așadar, „o privire” critică aruncată în bucătăria industriei de spectacol, de la noi și de aiurea, dar și o poveste de dragoste care rezistă până la final, în tradiția celui mai clasic happy-end. Michal Walczak (născut în 1980) a studiat regia de teatru la Academia de Teatru din Varșovia și este unul dintre cei mai prolifici dramaturgi din tânăra generație. A debutat în 2001 cu piesa SANDBOX, o poveste despre incapacitatea LUI și a EI de a comunica emoțional și de a (se) iubi. Textul s-a bucurat imediat de succes, fiind montat în 11 teatre din Polonia și SUA și tradus în germană, engleză, maghiară, cehă și italiană.

Cosmina Lirca
Mircea Silaghi
Cristian Olaru
Ilie Ghergu
Camelia Pintilie
Radu Câmpean
Andreea Tănase
Sebastian Marina

Comentariile sunt închise.