Richard 3. Omul

Regia: Șerban Fleancu

Adaptare de Șerban Fleancu după Richard III, Henry VI, Partea II și Partea III

Scenografie: Mc Ranin

Video design: Adrian Mărgineanu,  Șerban Fleancu

DISTRIBUȚIE:

Liviu Cheloiu

Premiera: 16 iunie 2024, Sala Studio „Hugo Wolff”
Durata: 1h

Richard 3. Omul este o călătorie inspirată de cel mai captivant personaj al lui William Shakespeare, Richard al III-lea. Printr-o metodă de cercetare bazată pe practică, am încercat să pătrundem în adâncul psihicului său și să explorăm complexitatea personajului construit de Shakespeare, pentru a corela ulterior rezultatele cu adevărul istoric despre Richard al III-lea și să identificăm dilemele morale apărute în urma acestui proces.

Printr-o serie de monologuri, solilocvii și scene interactive, Richard al III-lea își va arăta personalitatea cameleonică, invitând publicul să fie părtaș la mecanismele prin care acesta reușește să-i manipuleze pe cei din jurul lui, indiferent la consecințele faptelor sale, pentru a-și atinge scopul.

Nu ne-am dorit să facem un spectacol de arheologie teatrală, ci să găsim un punct culminant al experimentului teatral și explorării artistice. Cufundându-ne în textul lui Shakespeare, contextul istoric și temele din Richard al III-lea, am creat un spectacol care surprinde esența viziunii shakespeariene, oferind în același timp perspective și interpretări noi. Pe parcursul spectacolului, vom explora o serie de teme, precum puterea și atracția sa corupătoare, natura răului, manipularea limbajului și liniile subțiri dintre realitate și ficțiune.

Richard 3. Omul este un spectacol unic, captivant, ce oferă o experiență teatrală inedită, care celebrează puterea povestirii și potențialul transformator al artelor spectacolului.

Luminin: Adrian Dragomir

Sunet: Șerban Fleancu

Regizor tehnic: Iulian Scarlat

 

 

 

Comentariile sunt închise.