CENUȘĂREASA – Premieră magică, succes garantat

afis-cenus-2015-07

Teatrul Tony Bulandra arată, încă o dată, cât de mult își iubește spectatorii. Prin premiera spectacolului CENUȘĂREASA, din data de 9 decembrie 2015, teatrul și-a arătat intențiile privind noile spectacole pentru publicul tânăr, și nu neapărat pentru copii, așa cum era formularea de până acum. Spectacolul a încercat să se apropie de tînărul modern, actual, conectat la informația imediată, fără întârzieri de comunicare. Vârsta fragedă de la care tinerii/copiii au acces la media online impune creatorului de artă o altă abordare, un alt mod de a comunica cu cei aflați la început de drum.

”Publicul tânar este publicul matur de mâine și sunt convins că cei care se formează acum în calitate de spectatori profesioniști vor fi cei care vor iubi teatrul și, probabil, îl vor finanța foarte bine atunci când vor fi în posturi de conducere. Mulțumesc profesorilor și directorilor de școli care au permis să existe această colaborare intre ei și Teatrul Tony Bulandra și în ciuda frigului de afară și a vremurilor au facut eforturi să ajunga la teatru, precum că au și reușit.”

”Am încercat in ultima vreme să nu mai existe diferențe între Teatrul pentru adulți și cel pentru copii. Noi suntem artiști și avem cam aceleași obiective, căutăm texte mari și încercăm să le punem pe scenă acolo unde actorii reușesc să le dea viață. Avem o noutate și anume faptul ca de data aceasta actorii tetarului de copii nu s-au mai ascuns în spatele unor măsti sau paravane, ci au apărut în fața spectatorilor fără toate acestea. Am avut multe cereri în acest sens deoarece copiii de clasa a IV-a, de exemplu, nu mai vor să vină la teatru pentru copii, vor la teatru pentru adulți.”

(Mc Ranin)

”Muzica a fost inspirată după baletul lui Prokofiev și mă bucur că am avut parte de un scenograf (Mc Ranin) care a dat viață personajelor prin niște costume minunate. Spectacolul este realizat dintr-o distribuție frumoasă și tânără alături de care am colaborat foarte bine. Lucrul la text nu a fost greu dar am încercat să îmbin mai mult grotescul, burlescul cu bunătatea personajelor principale, Cenușăreasa și Prințul.”

( Bogdan Matei, regizor)

Comentariile sunt închise.