Sfârșit de partidă

de Samuel Beckett

Regia: Mihai Măniuțiu

Scenografia: Adrian Damian
Sound Design: Mihai Dobre
Traducere: Ștefana Pop-Curșeu și Irina Mavrodin

Regia de scenă: Iulian Scarlat, Lumini: Adrian Dragomir, Sunet: Șerban Fleancu, Video: Alin Vlăsceanu, Costumier: Mihaela Radu, Recuziter: Eduard Ștefan, Mânuitori decor: Florin Necșoiu, Dan Georgescu, Sorin Iliescu, Producție: Cătălin Ponorâcă, Teofil Diaconeasa, Georgeta Brânzea, Rodica Petrache, Adrian Stochiță, Florin Duțan, Florin Dițescu, Vasile Cobianu, Nicolae Cobianu, Liviu Dobrescu, Vicențiu Dumitrescu

Premiera: 7 mai 2023, Sala Mare
Durata: 1h 40min.

Sfârșit de partidă este, alături de Așteptându-l pe Godot și O, ce zile frumoase, una din marile piese emblematice ale dramaturgului irlandez Samuel Beckett (Premiul Nobel pentru literatură 1969).

Regizorul Mihai Măniuțiu mărturisește că ceea ce l-a atras la acest text, scris în 1957, este „actualitatea sa fizică și metafizică”, care rezonează cu lumea fragilă, vulnerabilă și instabilă în care trăim astăzi.

Piesa aduce în fața ochilor noștri un univers post-apocaliptic, în care personajele joacă ultima carte a supraviețuirii. Orbul Hamm și servitorul său Clov, precum și bătrânii Nell și Nag sunt rămășițele unei umanități pe cale de dispariție. Dramatismul piesei vine din încercarea personajelor de a surmonta, adesea cu ironie și sarcasm, condiția mizeră în care se zbat.

Spectacolul se bucură de participarea extraordinară a actorilor Răzvan Vasilescu și Marius Bodochi, care evoluează alături de colegii lor Corneliu Jipa și Maria Nicola, în decorul reputatului scenograf Adrian Damian.

Răzvan Vasilescu – Hamm

Marius Bodochi – Clov

Corneliu Jipa – Nagg

Maria Nicola – Nell

Comentariile sunt închise.