IARNA MEA CU OCHII MARI – Concert de Crăciun EMERICH IMRE & BAND

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, Emerich Imre, alături de trupa sa și având ca invitat special pe Jimi El Laco, va susține un concert extraordinar de Crăciun.

Emerich Imre a fost indreptat spre muzica inca de mic, incepind sa studieze vioara din clasa I. La Cenaclul „Nicolae Tautu” al Casei Armatei din Cluj i-a cunoscut pe Sorin Lacatus, Jean Emanuel Anton, Iosif Szabo, Calin Nemes, Ioan Gyuri Pascu, Didi Ivanescu. Erau “gasca nebuna si frumoasa a Clujului”, era vremea cenaclurilor studentesti clujene din ’83-’87.

Anul 1983 a fost cel mai frumos an din viata artistului. Incepuse sa guste razboiul frumos dintre “scena si public”. Primul spectacol oficial al „gastii de nebuni” a avut loc pe scena Casei de Cultura a Studentilor (CCS) din Cluj-Napoca. Se canta folk, se facea pantomima, umor si poezie. Din repertoriul „gastii nebune” faceau parte piese proprii si ale celor de la Cenaclul Flacara, caci „folkul era rege atunci in Romania”. In 1984, a debutat la Cenaclul Flacara, impreuna cu Ghita Cucui si Liviu Robu cu care formau grupul Notorius.

Cenaclul lui Paunescu si-a incetat activitatea prin anul 2000. Emerich Imre a luptat, insa, mai departe pentru promovarea folkului. Pe langa participarea la manifestari precum turneul „Folk You”, la a carui initiere sustine ca a avut o contributie insemnata, timp de un an, organizeaza in fiecare joi, in localul clujean Pub Zone, seri de folk. In spatiul putin fastuos, dar primitor, de aici, au cantat de atunci „nume sonore din breasla”: Dinu Olarasu, Adrian Ivanitchi, Tatiana Stepa, Florin Chilian, Vali Moldovan, Octavian Bud, Emilian Onciu, grupul Orizont 77 (format din Magda Puscas, Vali Moldovan si Ghita Danciu), Vasile Mardare, Dan Vana sau Hans Knall.

In 2006 lanseaza albumul „Nebun de alb”, inregistrat impreuna cu Jimi El Lako (vioara si chitara), Roje (clape) si Sebi Lazar (percutie) in studioul primului. Impreuna cu doi asociati, Marius si Relu, reuseste sa puna la punct o oaza de “intamplari reale” si melodioase, clubul „Autograf”. Anul 2012 a prilejuit lansazrea albumului „Târziu„, album lansat sub titulatura Emeric Set. În anul 2014, Emerich Imre, având invitați foarte valoroși (Dorel Vișan, Dumitru Fărcaș, Magda Puskas sau Jimi El Laco), lansează albumul „Iarna mea cu ochii mari„, un album cu piese de iarnă, numele albumului fiind ales de scriitorul și omul de radio Cornel Udrea.

afis-imre-A3-05

Comentariile sunt închise.