Expoziție de pictură Tandem Cromatic IV la Cinema Independența

Primăria Municipiului Târgoviște și Teatrul Municipal Tony Bulandra organizează în perioada vineri, 05 august 2022duminică, 04 septembrie 2022 la Galeria de Artă Târgoviște (foaier Cinema Independența) expoziția de pictură TANDEM CROMATIC IV.

Va invităm să luați parte la Vernisajul Expoziției, eveniment care va avea loc în prezența celor doi artiști plastici Diana Matias Popovici și Rafael Francisc Matias, în foaierul Cinematografului Independența, vineri, 05 august, începând cu ora 16:00.

Argumentul expoziției Tandem Cromatic constă în faptul că cei doi artiști și-au unit destinele de viață și de carieră, pornind pe un drum comun în care formulează, cu sinceritate, o artă a stărilor sufletești, a unui univers micro/macro.

 

La o prima privire a expoziției, lucrările par a exprima un discurs unic, însă analizate atent, cele două demersuri sunt diferite în ritmuri, contraste, gestualitate, prin care cei doi creatori își devoalează cele mai intime sentimente mediate de un bogat limbaj plastic.

Diana Român, Critic de artă

 

Diana Matias Popovici a absolvit facultatea de Arte Plastice, Secția grafică, a Universității de Vest din Timișoara, în 2006, iar apoi un masterat cu aceeași specializare, în 2008. A deschis șase expoziții personale în Timișoara, Deva și București și a participat la numeroase expoziții de grup în țară și peste granițe.

 

Rafael Francisc Matias a absolvit Facultatea de Arte Plastice și Decorative din cadrul Universității de Vest Timișoara, Secția pedagogia artei, în 2005, iar după aceea a urmat studiile masterale, în cadrul aceleași universități. Rafael Francisc Matias a deschis până în prezent douăsprezece expoziții personale, toate în zona Banatului, la Timișoara, Reșița, Lugoj și Deva, a expus într un număr semnificativ de expoziții colective din România și de pe alte meleaguri, a participat la numeroase tabere de creație. Bogata activitate artistică i-a fost răsplătită cu câteva distincții și premii importante, printre care se numără Premiul „Gabriel Popa” la Salonul Anual al Artelor Vizuale (Muzeul de Artă Timișoara, 2019) și Premiul „Corneliu Antim” la Bienala Internațională de Artă Contemporană „Ion Andreescu” de la Buzău, în 2020.

 

 Argumentul proiectului „Tandem Cromatic” constă tocmai în faptul că noi ne-am unit destinele de viață, dar și de carieră artistică, alegând un drum comun în care încercăm să trasăm, cu sinceritate, o artă a stărilor sufletești interioare, alegând libertatea compozițională oferită de abstracționism.
Lucrările propuse în această expoziție sunt un colaj al activității noastre artistice din ultimii ani, ele făcând parte din câteva proiecte diferite, dorind astfel să facem cunoscută privitorilor o parte cât mai amplă a creației noastre.
Va așteptăm să ne însoțiți în această incursiune vizuală, încercând să va răsplătim nu doar cu simple imagini, ci și cu emoții, dorințe, energii și bucurie!

Matias Rafael

 

„Că orice pictură de bună calitate, care se respectă, cea a artiștilor timișoreni Diana și Rafael Matias respiră prin culoarea înzestrată cu o mare forță de sugerare a trăirilor și a stărilor evocate în lucrările lor. Refuzul tranșant al figurativului, esențializarea până la linie, punct și tușe a desenului, îndepărtarea de ceea ce se numește de obicei studiul după natură, fără ca natura, ca un concept generalizator, să le rămână străină celor doi pictori, invită privitorul la o incursiune în straturile subtile, discrete, ale imaginii plastice, în fond, la o desoperire a straturilor arheologice ale unor reprezentări picturale. O propunere incitantă și o provocare intelectuală reală pentru publicul de artă plastică.”

Luiza Barcan, critic de artă

Comentariile sunt închise.