Popcorn

de Ben Elton

Regia: Florin Gabriel Ionescu

Scenografia: Denisse Moise

Video: Robert Radu Ștefan

DISTRIBUȚIE:

Cristian Olaru

Iulia Verdeș

Mircea Silaghi

Liviu Cheloiu

Antonia Ionescu

Ana Maria Carablais

Ana Maria Cucută

Octavia Gheboianu

Florin Georgescu Jr.

Premiera: 20 mai 2022, Sala Mare
Durata: 1h 45min.

  • Recomandat 16+

„Spectacolul „Popcorn” este despre violență, despre cum arta cinematografică poate influența comportamentele umane, despre injustiția lumii și despre rolul uriaș al televiziunii în imbecilizarea omului.”

Florin Gabriel Ionescu

Un proaspăt laureat al premiului Oscar se întoarce acasă, după petrecerea decernării premiului, însoțit de un model Playboy. Acolo îl așteaptă un cuplu de ucigași în serie, întruchipați parcă din personajele filmului proaspăt câștigător. Mai apar: o fostă soție, o fiică și un producător de film. Criminalii vor să arunce întreaga vină a crimelor comise de ei pe umerii regizorului, pe motiv că filmele acestuia i-au inspirat. Și aici intervine dezbaterea televizată: criminalul promite să-i cruțe pe toți dacă spectatorii își închid televizoarele. Dacă nu, dacă rating-ul va crește, îi va ucide pe toți. Viețile tuturor atârnă de opțiunea telespectatorilor.

* * *

Ben Elton este un multipremiat romancier, dramaturg, scriitor de televiziune, scenarist și textier. Este, de asemenea, regizor de teatru, ecran și TV, comedian de stand-up și, ocazional, actor. Născut în Catford South East London în 1959, Ben a fost educat de stat și a studiat dramaturgia la Universitatea Manchester, unde acum deține un doctorat onorific. Și-a început cariera profesională în 1981. Ben s-a căsătorit cu saxofonista australiană Sophie Gare în 1994 și a devenit cetățean australian în 2004. El și Sophie au trei copii și locuiesc în Fremantle Australia de Vest.

În 2007, Ben Elton a primit premiul Special Golden Rose D’Or la Festivalul Internațional de Televiziune din Lucerna, Elveția, pentru contribuția sa de-a lungul vieții la artele televiziunii.

Regia tehnică: Mihai Bălăceanu

Sunet: Cătălin Buzea

Lumini: Adrian Dragomir

Comentariile sunt închise.