Cinematograful Independența din Târgoviște își redeschide porțile

Au mai rămas numai 3 zile până când, după o pauză de peste 15 ani, vom vedea din nou filme la Cinematograful „Independența”, o clădirea reabilitată, modernizată și tranformată într-una dintre cele mai ofertante ca oportunități de organizare a evenimentelor.

Vineri, sâmbătă și duminică vom avea primele filme, acesta fiind, pentru moment, programul cinematografului. În funcție de solicitările ulterioare, el va putea fi extins și în afara weekend-urilor. Sâmbătă și duminică vor fi și filme pentru copii, iar de Crăciun, un spectacol special.

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a declarat:

În acest moment, putem spune că am reușit să depășim toate problemele pe care le-am întâmpinat, unele artificale, așa cum a fost cu Ministerul Dezvoltării și predarea Cinematografului către Primăria Târgoviște. Săptămâna aceasta, după o pauza de 15-20 de ani, vom avea primele filme proiectate la Cinema „Independența”. Vineri, sâmbătă și duminică va fi programul clasic; sigur, în funcție de solicitări vom putea avea și alte reprezentații.

Filmele vor fi producții 2020-2021, pe 17 decembrie vom avea și o premieră națională și cam tot ceea ce apare nou vom încerca să aducem și la Târgoviște.

Pe ceea ce înseamnă prezența la cinema, suntem sub incidența legislației specifice cu restricțiile; în orice caz, este o sală generoasă, avem aproape 500 de locuri și cel mai mare ecran de proiecție cinema din România. (…) De altfel, Cinematograful „Independența” este clasificat în prima categorie în funcție de condițiile oferite spectatorilor, deci, mai sus de atât nu se poate.

Am reușit nu doar să transformă o ruină într-o clădire foarte frumoasă, dar și să redăm orașului un simbol. Era deprimant să vedem în centrul orașului o clădire care se deteriora pe zi ce trece. Îmi aduc aminte că, undeva în 2015, am venit aici și erau lilieci în camera de proiecție.

Vinerea aceasta, vom putea viziona primele filme după reabilitarea unui adevărat simbol al acestui oraș, „Vânătorii de fantome – Moștenirea”, de la ora 17:00, și „Nu e vreme de murit (No time to die)” din seria James Bond, de la ora 20:00.

Sâmbăta și duminica, de la ora 11:00, vor fi proiectate filme pentru copii.

Filmele care vor rula, toate informațiile necesare achiziționării – inclusiv online – a biletelor, orele de funcționare și tarifele pot fi consultate pe site-ul https://www.cinema-independenta.ro/

Vă așteptăm la cinematograful cu cel mai mare ecran din România, cu un sistem audio de top și clasificat în prima categorie de calitate în Registrul Cinematografiei.

Comentariile sunt închise.