La Lilieci 2.0

inspirat din textele lui Marin Sorescu

Regia și scenografia: Ionuț Gavrilă

după un scenariu de Ana-Maria Nistor

Regia tehnică: Alexandru Sandu, Lumini: Oana Caibăr și Adrian Dragomir, Sunet: Andrei Enache, Video mapping: Cătălin Buzea

Premiera: 15 mai 2021, Sala Mare
Durata: 1h 30 min (fără pauză)

La Lilieci nu e o operă dramaturgică. Nu e o piesă de teatru, deși abundă de teatralitate. La Lilieci e mai degrabă o epopee. Dar înainte de toate, La Lilieci e un loc. Un spațiu în care timpul se poate mișca înainte sau înapoi, după bunul plac al memoriei oamenilor, a satului, a Bulzeștiului lui Marin Sorescu. La Lilieci e cimitirul. O destinație nefixată, dar inevitabilă, care face călătoria colectivă cu atât mai importantă, mai colorată, mai vie.

Marin Sorescu creează în La Lilieci un teritoriu al imanenței, un depozit uriaș de conștiințe care nu fixează realitatea, ci proiectează trecutul ca soluție, fie ea și iluzorie, pentru viitor. Un viitor despre care, în acest an (2021), aproape că nu ne mai permitem nici măcar să visăm.

La Lilieci 2.0 e un spectacol despre proximitate și delimitare în care viața și moartea se află într-o complicitate neamenințătoare. Despre feluri de a fi, a înțelege, a acționa pe care lumea de azi nu le mai percepe. Spectacolul conține un eveniment fixat în jurul unei morți care devine pe rând prilej de invidie, de adulter, de suicid, de nuntă… Umorul e garanția lui Marin Sorescu, iar speranța noastră e aceea că La Lilieci poate deveni și o destinație teatrală.

Riţa – Ana Maria Carablais

Ciula – Antonia Ionescu

Mitruța – Iulia Verdeș

Fata – Ana Maria Cucută

Măria Bălii – Cristina Dumitra

Anica Bolânda – Maria Nicola

Aurica – Delia Lazăr

Leana – Camelia Varga

Nea Miai – Liviu Cheloiu

Lungu Nebunu – Sebastian Bălășoiu

Radu Clanaristul – Radu Câmpean

Mărin – Cristian Olaru

Mitrele – Emanuel Bighe

Costache – Mircea Silaghi

Păun Umblatul – Florin Georgescu

Comentariile sunt închise.