Povești de familie

de Biljana Srbljanović

Regia: Cătălina Baciu

Scenografia:  Andreea-Diana Nistor

Grafică: Miruna Dunu

Regia tehnică: Alexandru Sandu | Lumini: Oana Caibăr, Adrian Dragomir | Sunet: Cătălin Buzea

 

Premiera: 20 februarie 2021, Sala Mare
Durata: 1h (fără pauză)

 

Un spectacol care vorbește despre efectele războiului asupra copiilor. Dincolo de pierderile umane și materiale, copiii îmbătrânesc prematur și mor înainte de vreme, dezumanizându-se.

Jocul copiilor din piesă devine un joc ghidat de violența cu care au fost hrăniți în timpul războiului și care i-a ajutat să scoată la suprafață demoni adânc îngropați.

Cruzimea este profund înrădăcinată în om dintotdeauna și ca un demon așteaptă momentul propice să iasă la suprafață. Fiecare război distruge dincolo de orice umanitatea din noi și anulează pentru un timp limitat toate acumulările socio-culturale și lasă la iveală natura profund sălbatică a omului în care crima devine fapt divers.

Andrei este personajul demon care conduce din umbră jocul, un om armă de ucidere. Opus lui, Nadejda al cărei nume înseamnă speranță este și speranța acestei lumi. Opusă lui Andrei, Nadejda este angelică, provine din folclorul sârbesc, dintr-o lume așezată în tradiție și armonie. Totodată, este întruchiparea Doliei, zeița destinului care îi ghidează pe oameni spre împlinirea destinului.

Daniel Nuță

Maria Nicola

Iulian Burciu

Teodora Filip

Comentariile sunt închise.