Eminescu – Oglinzi

Teatrul Tony Bulandra vă invită vineri, 15 ianuarie 2021, la 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, poetul național al României, la un eveniment artistic cu totul special: „EMINESCU – OGLINZI”, cu participarea actorilor Maia Morgenstern și Marius Bodochi, două personalități marcante ale scenei teatrale românești.

Maia Morgenstern a studiat la Academia de Teatru şi Film între 1981 şi 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ până în 1988. Numele ei, Morgenstern, înseamnă în limba germană „Luceafărul de dimineaţă”. Maia Morgenstern a devenit cunoscută în întreaga lumea după apariţiile în “Balanţa” – premiul Felix pentru interpretare, al Academiei Europene de Film şi “Patimile lui Hristos”. Pe Maia, care este şi directorul Teatrului Evreiesc de Stat, o puteţi vedea în numeroase spectacole, la cele mai cunoscute teatre din Capitală. A fost numită ambasador pentru Alianţa Civilizaţiilor în Romania (2010) şi a obţinut Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler (Franţa, 2012).

 

Marius Bodochi a absolvit Institutul de Teatru din Târgu Mures, clasa profesorului Constantin Codrescu, promotia 1982. Între 1991 si 2000 a fost profesor de an, lector universitar la Universitatea “Babes Bolyai” Cluj, Facultatea de Litere, Catedra de Teatru. Debutează în 1982, ultimul an de studentie, pe scena Teatrului National din Cluj Napoca, cu rolul Cristopher Flanders din “Trenul nu mai opreste aici” de T. Williams. Joacă pe scena Teatrului National “I.L.Caragiale” din Bucuresti din 2004. Este Cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca din 2008. Presedinția României i-a acordat, în 2004, Ordinul “Meritul cultural”, clasa I.

 

La acest eveniment participă profesori și elevi ai Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște: Irina Mareș – pian, Andreea Hrior – vioară, Ciprian Râvnic – vioară, Sorin Baroti – pian, Theodora Stroe – vioară, Theodor Arnăutu – vioară, Eduard Olteanu – pian.

 

Spectacolul va avea loc în Foaierul Teatrului Tony Bulandra, de la ora 19:oo. Biletul de intrare costă 25 lei, în limita locurilor disponibile.

 

Comentariile sunt închise.