Concert de Vară susținut de Orchestra simfonică de tineret ”Andante”

Orchestra Simfonică de Tineret ”ANDANTE” s-a înființat în anul 2013 la inițiativa violonistului Ciprian Râvnic, din dorința de a oferi tinerilor talentați prilejul de a cânta într-o orchestră simfonică alături de muzicieni profesioniști.

Orchestra este formată din elevi, absolvenți și profesori ai Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște. Colaborează cu succes cu studenți ai Universității Naționale de Muzică din București și membri ai mai multor Filarmonici din țară, printre care amintim: Filarmonica din Pitești, Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești, Filarmonica de Stat Transilvania.

Începând cu acest an, Orchestra Simfonică de Tineret ”Andante” se află într-un parteneriat cu Colegiul Național de Artă ”Carmen Sylva” din Ploiești.

Emanuel GAVRILESCU

În data de 16 iulie 2020, după o perioadă în care întreaga activitate artistică a fost întreruptă în urma pandemiei cauzate de virusul Covid 19, tinerii muzicieni sunt dornici de a împărtăși cu dumneavoastră bucuria reîntoarcerii pe scenă printr-un concert simfonic susținut de Orchestra Simfonică de Tineret ”Andante”, desfășurat la Teatrul de Vară ”Tony Bulandra”, ora 18:00,  în program putând fi audiate Concertul pentru vioară și orchestră în Re Major, op. 61, partea I de Ludwig van Beethoven și Simfonia Neterminată nr. 8, în si minor, D.759 de Franz Schubert.

La pupitrul dirijoral se va afla tânărul artist târgoviștean Emanuel GAVRILESCU. Acesta este absolvent al Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște și absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, secția dirijat cor academic, clasa conf. univ. dr. Ioan Golcea.

Alături de Orchestra Simfonică de Tineret ”Andante” a susținut concerte atât la nivel local, cât și la nivel național.

Ionuț BUGNAR MOLDOVAN, solistul acestui concert, s-a născut în 1987, în Bistrița, a început lecțiile de vioară la 7 ani în același oraș, în cadrul Liceului de muzică, cu doamna profesor Dimitriu Tiberia. Din clasa a IX-a a continuat studiul instrumentului cu soțul acesteia, violonistul Dimitriu Daniel. În anul 2006 își începe studiile universitare la Conservatorul din Cluj-Napoca la clasa prof. dr. Valeriu Maior, fost student al familiei Kogan din Moscova. Până în anii studenției a participat la numeroase concursuri de vioară în țară, la: Cluj, Bistrița, Sighet, Satu Mare, Oradea.

Pe perioada desfășurării studiilor universitare, Ionuț Bugnar Moldovan a devenit membru al orchestrei Operei Naționale din Cluj, a participat la masterclass-ul susținut de violonistul David Grimal, în Franța. După terminarea studiilor, s-a mutat în Sibiu unde este membru permanent al Filarmonicii de Stat din Sibiu.

la Ambasada Federației Ruse la București

Echipa managerială a Orchestrei Simfonice de Tineret ”Andante” este formată din: Gavrilescu Emanuel, Râvnic Ciprian, Mareș Irina, Hrior Ioana, aceștia fiind în paralel și profesori de instrument în cadrul Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște.

Adresăm mulțumiri Primăriei Municipiului Târgoviște, Teatrului ”Tony Bulandra”, Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Complexului Muzeal Curtea Domnească, Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște, Colegiului Național de Artă ”Carmen Sylva” din Ploiești, Centrului de Arte ”Carmina Burana”, AllMates, Creative Drone Romania, fotostoian.ro și, nu în ultimul rând, presei care a susținut întotdeauna acest proiect.

Comentariile sunt închise.