Petrică și lupul

după Serghei PROKOFIEV

un spectacol de Matei BOGDAN
scenografia: Bogdan DOBRE

Regia tehnică: Mihai Bălăceanu | Sunet: Cătălin Buzea | Lumini: Andrei Enache | Mașinist: Liviu Dobrescu | Costumieră: Maria Miu

Premiera: 20 decembrie 2019, Sala Mare
Durata: 50min

La marginea pădurii, într-o căsuță de poveste, locuiește Petrică alături de bunicul său. Petrică este un copil tare bun… se înțelege cu toate animăluțele și le face și pe ele să devină prietene una cu alta, ca în cazul pisicii cu ciorcârlia. Băiatul are spirit de explorator și îl moștenește pe bunic în materie de curaj, astfel încât, atunci când este nevoit să se confrunte cu lupul, nu se pierde cu firea, gândindu-se chiar și la binele jivinei. Bunicul este foarte mândru de nepotul său.

Serghei Prokofiev a scris textul şi a compus muzica din Petrică şi lupul la comanda unui teatru pentru copii din Moscova, în 1936, pentru a cultiva gustul muzical al celor mici încă din primele clase de şcoală. Fiecare personaj este reprezentat de un instrument şi are propria lui temă muzicală. De la premieră şi până astăzi povestea a fost interpretată în întreaga lume de orchestre şi naratori celebri.

Regizorul Bogdan Matei, cu studii de specialitate în domeniul muzical și cu experiență de lungă durată în lucrul cu copiii și cu artiștii de orice vârstă, pune în valoare elementele muzicale și creează o relație de fericită simbioză între interpret și instrument.

Petrică – Mihai BĂLĂCEANU

Păsărica – Antonia IONESCU MICU

Rățușca / Vânătorul – Cosmina LIRCA

Pisica – Cristina DUMITRA

Lupul – Florin GEORGESCU

Bunicul – Corneliu JIPA

 

 

 

Comentariile sunt închise.