ARGONAUTAS se lansează la scenă

Prima premieră a stagiunii 2019/2020, Argonautas, un spectacol de Mc Ranin, care aduce împreună 6 actori portughezi și 5 actori români, are loc marți, 1 octombrie 2019, ora 19:00 la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra. Lâna de aur este punctul terminus al expediției, dar până acolo, aventura eroilor jumătate zei jumătate oameni este populată de personaje miraculoase, pe tărâmuri nebănuite.

Spectacolul își continuă periplul în Lisabona, la Comuna Teatro de Pesquisa, un teatru de renume din Portugalia, cu o istorie teatrală de aproape 50 de ani, pe scena căruia Argonautas va avea 7 reprezentații în perioada 3 -15 octombrie 2019.

„Argonautas” este o revalorizare a expediției argonauților, cei 50 de eroi care l-au însoțit pe Iason și care, cu 50 de ani înainte de războiul Troiei, au plecat în căutarea Lânii de Aur. Este o metaforă pentru odiseea omului modern care pleacă în căutarea unui loc pe care să-l poate numi acasă și unde să se poată exprima liber, fără constrângeri sociale sau culturale. Lâna de Aur reprezintă tocmai aflarea acestui loc de bogăție și prosperitate, unde ajungi purtat fiind de valurile vieții și însoțit de diferiți oameni care îți sunt mentori, prieteni sau contraexemple. Lunga expediție simbolizează drumul inițiatic. De aici, s-a născut dorința și oportunitatea unei coproducții cu Comuna Teatro de Pesquisa din Lisabona.

Un spectacol de Mc Ranin

Coregrafia: Hugo Wolff
Coordonator echipa portugheză: João Mota
Texte culese și adaptate de Darko Lukić și Mc Ranin

Distribuția:
Iason   – Hugo Franco
Medeea 1 – Andreea Tănase
Medeea 2 – Diana Costa e Silva
Corifeul – Carlos Paulo
Heracle – Miguel Sermão
Orfeu – Radu Câmpean
Castor – Mircea Silaghi
Polux – Rogério Vale
Dădaca – Maria Ana Filipe
Mopsus – Ilie Ghergu
Tatăl Medeei – Liviu Cheloiu

 Regia tehnică: Alexandru Sandu, Lumini: Adrian Dragomir, Sunet: Andrei Enache

 

Comentariile sunt închise.