Inimă rece

de Wilhelm Hauff

Regia: Lică Gherghilescu
Scenografia: Mc Ranin
Dramatizarea: Victoria Gavrilescu

Regia tehnică: Mihai Bălăceanu | Sunet: Cătălin Buzea | Lumini: Andrei Enache | Mașiniat: Liviu Dobrescu

Premiera: 14 februarie 2019, Sala Mare
Durata: 1h

Wilhelm Hauff, poet și prozator german din perioada romantică, a scris această poveste sensibilă și plină de tâlc, în care personajul principal, Peter Munk, conchide: „Am cunoscut în viaţa mea şi bogăţia şi sărăcia. Am fost sărac, când eram bogat şi am fost bogat, când eram sărac. Am avut cândva palate mari de piatră, dar şi inima din pieptul meu tot de piatră era. Acum am doar o căscioară cu sobă, dar în piept îmi bate o inimă vie, fierbinte.”

Necesitatea unui astfel de spectacol este motivată de nevoia de poveste a copiilor, de o poveste cu multe și captivante personaje, cu care micii spectatori să empatizeze. Copiii sunt atrași de tot ce înseamnă fantezie, de tot ceea ce este imposibil în realitatea noastră, realitatea pe care noi o considerăm realitate și cu care suntem atât de familiarizați. Este necesar să le oferim o poveste captivantă, pentru ca ei să asimilize mesajul pe care spectacolul vrea să îl transmită.

O deosebită oportunitate o reprezintă colaborarea cu actorul, regizorul și managerul Lică Gherghilescu, cel care a fondat Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța, teatru ce poartă acum numele de „Căluțul de mare”. Lică Gherghilescu a fost discipolul lui Dem Rădulescu de la care a învățat pasiunea pentru meserie, dar și felul în care umorul poate îmbrăca orice poveste, chiar și una ceva mai tristă.

Peter Munk – Florin Georgescu
Mama lui Peter – Cristina Dumitra
Lisbeth – Ana-Maria Cucută
Ezechiel – Daniel Nuță
Judecătorul – Ștefan Ștefănescu
Cârciumarul – Cristian Olaru
Flașnetarul  / Al doilea musteriu – Ilie Ghergu
Primul musteriu / Vizitiul – Mihai Bălăceanu

 

 

 

Comentariile sunt închise.