Florina Cercel, Carmen Tănase și Carmen Ionescu vor juca pe scena teatrului târgoviștean în “Gaițele”!

gaiteleAlexandru Kirițescu este mult sub-apreciatul autor al textului „Gaițele”, una din cele mai moderne și mai provocatoare piese de teatru din repertoriul nostru, un text aflat la porțile absurdului, în care legile nescrise ale dramaturgiei clasice – legi aproape fizice, ale acțiunii și reacțiunii – sunt atacate fin și totodată extrem de curajos de dramaturg. „Gaițele” este o comedie, fără îndoială, dar este o comedie care lasă un gust amar, care dă de gândit în mod insidios. Personajele principale din această piesă, și din spectacolul teatrului nostru, au reacții dramatice, explozive, enorme, provocate de acțiuni minime, sau adeseori complet neprovocate.
„Gaițele” nu este un titlu întâmplător, și nu este o comedie de duzină. Este unul din marile texte ale dramaturgiei românești, iar echipa acestui spectacol speră din răsputeri să reușească să transmită publicului, printre hohote, sentimentul că absurdul ne paște mai abitir decât plictisul, iar râsul îndurerat, așa cum numai comedia cea mai mușcătoare poate isca, este mai nociv decât plânsul, atunci când apare și în afara sălii teatrului.
Alături de Florina Cercel, Carmen Tănase și Carmen Ionescu, vor juca actorii Ioana Farcaș, Antonia Ionescu, Maria Nicola, Mircea Silaghi, Liviu Cheloiu și Sebastian Bălășoiu.
Premiera spectacolului va avea loc pe data de 24 aprilie, în sala mare a teatrului.

Comments are closed.