Mireasă de împrumut

de Astrid Lindgren

Regia: Mc Ranin
Scenografia: Mc Ranin

 

Comedia MIREASA DE ÎMPRUMUT, amuză prin răsturnările de situație ticluite de autoarea suedeză Astrid Lindgren.

Pe scurt povestea ar fi urmatoarea: pentru a o moșteni pe mătușa lui, un tânăr trebuia să se logodească. Își caută o iubită disperat, pentru că îi vine mătușa în vizită. Atrage o colegă de pensiune în acest joc, numai că aceasta este logodită la rândul ei. Colac peste pupăză, apare logodnicul colegei și mătușa lui. În finalul peripețiilor, tânărul se va logodi cu o altă persoană care coabitează în pensiune.  În acest an, scriitoarea Astrid Lindgren ar fi împlinit 100 de ani de la naștere pe data de 14 noiembrie, fiind una din cele mai îndrăgite autoare de texte pentru tineri din lume.

Mara Opriș
George Bonceag
Ana Maria Oglindă
Sebastian Bălășoiu
Ioana Grigoriu

“Mireasă de împrumut”, comedie spumoasă pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Tîrgoviște .

Alina CIUFU

Comedia “Mireasă de împrumut”, piesă prezentată de Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța, în colaborare cu Teatrul “Tony Bulandra” din Tîrgoviște, a avut avanpremiera miercuri seară, la instituția teatrală de la malul mării. Dedicat publicului tînăr, spectacolul a reunit pe scena constănțeană atît actori din generația de aur a scenei românești – Diana Cheregi, cît și actori tineri ai teatrului pentru copii – Daniel Minciună, Magda Nicola, Ana Maria Oglindă (Tîrgoviște) și Sebastian Bălășoiu (Tîrgoviște). Mai bine de o oră, publicul s-a amuzat de răsturnările de situație, la buna dispoziție a audienței contribuind jocul de scenă impecabil al actorilor, costumele și machiajul, dar și textul comic, scris de autoarea suedeză Astrid Lindgren.
Aflat pentru a doua oară la Constanța, în calitate de regizor, Mihai Constantin Ranin a pus în scenă piesa “Mireasă de împrumut” pentru a le arăta tinerilor că “o poveste de dragoste este ceva care poate să fie și vesel, amuzant, nu neapărat trist”. Pentru a o moșteni pe mătușa lui, un tînăr trebuie să se logodească și își caută o iubită disperat, pentru că îi vine în vizită… mătușa. Își ia o colegă de pensiune în acest joc, numai că această colegă este logodită la rîndul ei. Între timp, apare logodnicul, sosește și mătușa și, în final, se va logodi cu o altă persoană care coabitează și ea în pensiune.
Deși s-a aflat pentru prima dată pe scena constănțeană, actorul Sebastian Bălășoiu s-a declarat încîntat de colaborarea cu artiștii Teatrului pentru Copii și Tineret, dar și cu regizorul Ranin. “A fost o provocare acest rol. Este pentru prima dată cînd joc pentru copii și reacțiile lor au fost uimitoare și sînt nerăbdător să mai joc. Este o experiență fascinantă să dialoghez cu copiii”, a declarat Sebastian Bălășoiu. Debutantă pe scena constănțeană a fost și Ana Maria Oglindă. Deși originară din Constanța, actrița activează la Teatrul “Tony Bulandra” din Pentru ea, acest rol a fost o nouă experiență, la fel de provocatoare ca și celelalte roluri pe care le-a prezentat micului public. Chiar dacă este obișnuită cu publicul matur, Diana Cheregi nu a avut nicio problemă să joace pentru adolescenți, ba mai mult, a subliniat că i-a făcut plăcere să facă parte din distribuția acestei piese. Cu umor, în stilul caracteristic, Diana Cheregi i-a dat viață mătușii, cea care dorește să își vadă nepotul logodit cu orice preț. “Am lucrat foarte bine și productiv cu regizorul, iar copiii din scenă sînt minunați și ne înțelegem foarte bine”, a spus Diana Cheregi.
Piesa de teatru “Mireasă de împrumut” ar putea fi urmărită și de publicul suedez. Potrivit directorului Teatrului pentru Copii și Tineret, Lică Gherghilescu, pentru că în acest an se împlinesc 100 de ani de la nașterea scriitoarei Astrid Lindgren, i s-a propus, de către Institutul Suedez, să prezinte această piesă comunității de români din țara natală a autoarei. Cel mai probabil, acest lucru se va întîmpla în toamnă.

 

Comentariile sunt închise.