Matrioșca

 

de Tuncer Cücenoğlu

Regia: Cătălin Chirilă
Scenografia : Mc Ranin

Tuncer Cücenoğlu este unul dintre cei mai importanți dramaturgi turci, textele sale fiind montate de peste 30 de companii de teatru europene. “Matrioșca” este o comedie contemporană în două personaje, o poveste de dragoste având ca temă gelozia amantei.

Antonia Ionescu
Liviu Cheloiu

Piesa “Matrioșca”, în premieră la Târgoviște/ 2008.02.19 / Elena-Alexandra OPRESCU, Ziarul Dâmbovița

«La finalul săptămânii trecute, în virtutea unei mai vechi colaborări între teatrul târgoviștean “Tony Bulandra” și cel turc, începută prin montarea spectacolului “Romeo și Julieta” a regizorului turc Kemal Basar a avut loc premierea piesei “Matrioșca” de Tuncer Cucenoglu, în regia lui Cătălin Chirilă.

La premieră au luat parte Consulul Ambasadei Turce la București, Ilhan Tug și renumitul critic de teatru Gulsen Karakadioglu. Din cauza unor evenimente independente de voința sa, autorul piesei, dramaturgul Tuncer Cucenoglu, nu a putut fi prezent. Piesa a fost deosebit de bine primită. Subiectul, unul deosebit de ofertant – gelozia amantei, este rar abordat în teatrul românesc, un subiect contemporan și universal în egală măsură, valabil pentru orice zonă geografică, dincolo de orice tradiții sau obiceiuri. Tema trezește interesul și prin aceea că, vine dintr-o țară în care există anumite cutume legate de căsătorie. Alături de piesa “Năpasta”, piesa “Matrioșca” reprezintă debutul regizorului Cătălin Chirilă la Teatrul “Tony Bulandra. »

Comentariile sunt închise.