Îmblânzirea scorpiei

de William Shakespeare

Regia: Gabriela Dumitru

Inspirată din opera lui Shakespeare, spectacolul românesc ,,Îmblânzirea scorpiei” redă istoriei noi dimensiuni suprarealiste. O prezintă într-un aspect nou. […] Decorul ne trimite într-o lume onirică și grațioasă, care se potrivește cu abstractul și suprarealismul poveștii.

Katarina – Adina Stan
Petrucchio – Liviu Cheloiu
Hortensio – Radu Câmpean
Grumio – Sebastian Bălășoiu
Văduva – Ana Maria Oglindă
Bianca – Ioana Grigoriu
Gremio – Corneliu Jipa
Senior Baptista – Radu Ciobănașu

Festivalul international de teatru experimental de la Cairo, Egipt / 2003.07.20 / Rada Adel

,,Inspirată din opera lui Shakespeare, spectacolul românesc ,,Îmblânzirea scorpiei” redă istoriei noi dimensiuni suprarealiste. O prezintă într-un aspect nou. […] Decorul ne trimite într-o lume onirică și grațioasă, care se potrivește cu abstractul și suprarealismul poveștii.” « Spatiul și costumele sunt inspirate de pictorul Paul Klee. Am vrut să depășim timpul și spațiul pentru a crea o piesă atemporală», subliniază directorul teatrului, M.C. Ranin care ne asigură ca personajele nu au vârstă decât prin prisma jocului […] .

”Muzica a contribuit la crearea unei ambianțe de voiciune și impetuozitate. O combinație între teatru și cinema. A ne închina în fața pieselor de dragoste în momente de războaie și de conflicte înseamnă a lua o gură de aer proaspăt de care umanitatea are nevoie” – traducere din ziarul ,,Festivalului Internațional de Teatru Experimental”- Cairo (Egipt) 8 Septembrie 2003 de Rada Adel.

Îmblânzirea scorpiei – o premieră triplă / 2003.06.23 / Virgil Voinescu

Aflată în stadiul de pregătire la Teatrul Municipal “Tony Bulandra” din Târgoviște, piesa ”Îmblânzirea Scorpiei” se anunță așa cum ne-a precizat regizorul spectacolului, Gabriela Dumitru o premieră triplă: «Va fi o premieră pentru Târgoviște, și pentru târgovișteni și pentru mine, ca regizor».

«Aceasta, pentru că tânără regizoare se afla în vechea Cetate de foarte puțin timp și, practic, spectacolul la care lucrează în aceste zile cu cei nouă actori ai nu mai puțin tânărului teatru profesionist este prima punere în scenă de la absolvirea, în urmă cu un an, a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, București, secția regie. Cu toate acestea, cartea de vizită a tinerei regizoare are înscrise câteva prezențe internaționale. Stagii de pregătire, în urmă cu doi ani la Cairo și două participări la festivaluri, unul la Atena “Teatrul schimbării”, cu un spectacol din Commedia dell’Arte. Cât privește ”Îmblânzirea Scorpiei”, Gabriela Dumitru dedică spectacolul publicului din Târgoviște, mai ales pentru textul său, de un comic savuros. Scenografia este semnată de Veronica Nicolae, iar coregrafia de Ion Udrescu .

Jurnalul de Dâmbovița, luni 23.06.2003, Virgil Voinescu

 

Comentariile sunt închise.