TRENUL FANTOMĂ – Film Centenar

Click pentru a vizualiza harta
Cand:
2 decembrie 2018@18:30 Europe/Bucharest Fus orar
2018-12-02T18:30:00+02:00
2018-12-02T18:45:00+02:00
Unde:
Teatrul Tony Bulandra - Sala Mare
Bulevardul Regele Carol I 43
Târgoviște
România

Cinematografia este un personaj potrivit pentru înțelegerea istoriei, a culturii, a evenimentelor, a psihologiei și a durerilor unui popor.

Astfel, inițiatorul proiectului  – ARTIS – propune celebrarea împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire prin Centenarul Filmului Românesc și aducerea istoriei românilor pe marele ecran.

Critici de film, regizori, politologi, specialiști din diverse domenii ale culturii vor alege 100 de filme care vor fi duse în 100 de localități din România, Republica Moldova și Cernăuți. Filmele vor fi vizionate și discutate, în sesiuni de Î&R, cu 100 de personalități de seamă ale cinematografiei și ale culturii.

TRENUL FANTOMĂ

Film realizat în anul 1933, cu actorul Tony Bulandra în rol principal.

Regia: Jean Mihail, Ludovic Lazar

Scenariul: Károly Nóti, Victor Eftimiu

Cu: Lisette Verea, Tony Bulandra, Gheorghe Storin, Marcel Enescu, Dida Solomon-Callimachi, Stroe Atanasiu, Renee Annie, Theodor Paunescu

Un grup de pasageri al unui tren oprit într-o gară trebuia să își petreacă timpul într-o sală de așteptare, în timpul unei nopți sinistre și furtunoase. Șeful gării încerca să îi sperie poevstindu-le despre strigoii care se plimbau pe acolo și despre un tren fantomă care urma să apară în goană și să aducă moartea. Șeful gării a fost găsit mort la miezul nopții și mai apoi cadavrul lui a dispărut, în timp ce un tren trecea în goană prin stație. Se descoperea la finalul poveștii că șeful gării nu era cu adevărat mort și că „trenul fantomă” nu reprezenta decât o legendă cu ajutorul căreia niște contrabandiști treceau clandestin arme peste graniță. Un adevărat thriller, nu-i așa?

  

 

Comentariile sunt închise.