INFANTA – Premieră

Cand:
14 februarie 2021@19:00 Europe/Bucharest Fus orar
2021-02-14T19:00:00+02:00
2021-02-14T19:15:00+02:00
Unde:
Teatrul Tony Bulandra - Foaier
Bulevardul Regele Carol I nr. 43 Târgoviște

Actor și regie: Ileana Ursu (absolventă promoție 2020, clasa actorie, Facultatea de Teatru și Film, UBB, Cluj-Napoca, clasa Miklos Bacs și Irina Wintze)

Tehnic: Șerban Ghilvaci –student al Facultății de Teatru și Film, profil actorie, promoție 2018-2021 (sunet) și  Andreas Szeyes –absolvent al promoției 2020 a clasei de actorie (lumini)

O sală de așteptare. Mulți oameni. Multe valize. Zgomote de trenuri. Infante ascunse în povești pe care Femeia le descoperă, le conține. E o călătorie, e un proces, un drum, o rătăcire și regăsire de sine și de alții.

 

Sunt multe povești nerostite pe buzele ferecate ale femeii
Sunt multe femei nenăscute în pântecele ei
Sunt multe răni pe pielea ei de piersică proaspăt pârguită
Sunt atâtea drumuri neumblate sub tălpile ei
Sunt vise fără seamăn sub ploapele ei jucăușe
E multă poezie în rochia ei – bucată de soare
E mult plâns în părul ei până la cer
E mult din mine în inima ei…

 

Din generozitatea dramaturgului Saviana Stănescu, cea care mi-a îngăduit să mă joc cu acest text. Mă joc, dar nu în joacă. Acesta este un exercițiu de (auto)cunoaștere și trebuie privit ca atare!

Proiectul este o provocare lansată de către profesorii de actorie de la clasă, Miklos Bacs și Irina Wintze (profesori de actorie ai Facultății de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca), spre a ne ocupa noi înșine de un produs artistic, începând cu alegerea textului, regizarea lui, montarea pe scenă și, desigur, interpretarea acestuia. Acest proces avea să încununeze munca ultimilor 3 ani în cadrul facultății și avea să ne aducă la cunoștință pașii pe care un artist independent și, nu numai, trebuie să îi parcurgă, dacă dorește să realizeze ceva pe cont propriu. Climatul actual în domeniul artistic, în România și în lume, este într-un dezechilibru major, iar cu toții trebuie să ne recalibrăm perspectivele, cu atât mai mult cei care abia au ,,ieșit la lumină”. Astfel că văd în propunerea Teatrului ,,Tony Bulandra’’ din Târgoviște o șansă deosebită de a obține vizibilitatea de care un debutant are nevoie, în începuturile de ,,mers pe valuri, în picioare’’.

Comentariile sunt închise.