România la Seul

Începând cu seara de 13 octombrie 2017, România este reprezentată în Coreea de Sud, în cadrul a două festivaluri internaționale de teatru. Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște prezintă în orașele Seul și Daejeon spectacolul „Othello”, după William Shakespeare, în regia lui Suren Shahverdyan, artist de origine armeană care a lucrat pe scena și cu actorii teatrului târgoviștean.

Este vorba despre participarea la cea de-a II-a ediție a Festivalului de Teatru Experimental Bomb și la cea de-a VIII-a ediție a Daejeon International Play Festival. În cadrul fiecărui festival Othello se va juca trei seri la rând: 13, 14, 15, respectiv 18, 19, 20 octombrie.

Principalul scop al celor două festivaluri de teatru din Coreea de Sud, așa cum a fost el exprimat în scrisoarea de invitație adresată Teatrului Tony Bulandra, este aducerea în fața publicului coreean a unor excelente lucrări teatrale experimentale, montări curajoase de peste hotare, în vederea creării unei rețele teatrale globale.

Othello de la Târgoviște îl are în rolul titular pe Liviu Cheloiu, personaj care i-a adus în anul 2016 și premiul pentru Cel mai bun rol masculin în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, ediția a IV-a, organizat de Teatrul Nottara din București. În rolul lui Iago regăsim un actor în plină ascensiune, Mircea Silaghi. Tânăra Andrada Fuscaș realizează o fragilă și luminoasă Desdemonă. O Emilie foarte lucidă interpretează Ela Ionescu. Celelalte trei personaje, chiar dacă au intervenții mai scurte, apar în momentele cheie ale acțiunii și influențează cursul evenimentelor. Prin abilitățile actorilor, aceste trei personaje sunt foarte precise: Cassio – Daniel Nuță, Bianca – Ioana Farcaș, Roderigo – Radu Câmpean.

Obiectivele urmărite de Teatrul Tony Bulandra în acest turneu sunt prezentarea în fața publicului coreean a unei valoroase producții care să vorbească despre calitățile teatrului românesc reprezentat de profesionalismul actorilor și al echipei tehnice; realizarea unui benefic schimb cultural prin discuții cu organizatorii și publicul coreean; prezentarea unui imagini favorabile și complete despre România (în ceea ce privește istoria, cultura, tradițiile și obiceiurile ei).

 

Comentariile sunt închise.