Ziua Internaţională a Dansului la Târgovişte

Ziua Internaţională a Dansului la Târgovişte, ediţia a II-a,
alături de coregraful român Robert Mihael Zahariuc

 

Şi în acest an coregrafa Daniela Rotari propune târgoviştenilor să descopere lumea dansului printr-un eveniment organizat în parteneriat cu Teatrul Municipal “Tony Bulandra”. Ziua Internaţională a Dansului la Târgovişte, ediţia a II-a, are ca temă biografia şi activitatea coregrafei Pina Bausch şi îl va aduce la Târgovişte pe coregraful Robert Mihael Zahariuc.

Dâmboviţenii şi nu numai sunt aşteptaţi joi, 4 mai 2017, de la ora 17:30, la Sala Studio a teatrului, pentru a afla mai multe despre cea care este o reprezentantă de primă mărime a școlii germane de balet și o importantă inovatoare a dansului modern din a doua jumătate a secolului al XX-lea şi, de asemenea, a participa la un workshop de teatru-dans susţinut de invitatul special.

„Dacă anul trecut am prezentat-o pe balerina Maia Plisetskaya, care m-a inspirat şi reprezintă un model de urmat în abordarea dansului clasic, si nu numai, anul acesta am ales să le prezint celor care vor lua parte la eveniment o mare personalitate a dansului contemporan universal, prin mijloace interactive multimedia si un workshop de teatru-dans”, explică Daniela Rotari, coregrafa care a iniţiat anul trecut evenimentul Ziua Internaţională a Dansului la Târgovişte, ca una dintre activităţile de educare a publicului în materie de dans. Alegerea temei de anul acesta nu a fost întâmplătoare.

„În activitatea mea de coregraf, m-a inspirat abordarea şi limbajul coregrafic al Pinei Bausch. Problematica relațiilor interumane, cu care am rezonat încă din anii facultăţii, m-a apropiat mult de această coregrafă. O altă asemănare cu interiorul meu am remarcat în operele târzii ale coregrafei, unde se pot remarca mai des elemente de factură lirică și influențe din alte culturi”, mărturiseşte coregrafa Daniela Rotari.

Intrarea la eveniment este liberă.

Oana Berliba-Soare
PR Specialist Happy Dance Academy Târgovişte

 

Comentariile sunt închise.