Weekend spectaculos marca BABEL F.A.S.T. 2016

Cel de-al doilea weekend din cadrul BABEL F.A.S.T. a marcat într-un mod cu totul spectaculos finalul ediției a VI-a a acestui festival internațional. Tinerii iubitori ai artelor spectacolului au avut o dimineață plină la Teatrul „Tony Bulandra”, unde actrița iraniană Nazanin Mehraein și olandezul Neil van der Linden au susținut ultimele serii de workshop-uri ale acestei ediții a festivalului, iar cei mici s-au bucurat de atelierele de pe Platoul Prefecturii (Piața Tricolorului).

Perla teatrală a zilei de sâmbătă a fost spectacolul „Trei surori”, după Cehov, în regia lui Konstantin Purtseladze, oferit de Teatrul Național Profesionist de Comedie, Musical și Dramă Vaso Abashidze din Tbilisi, Georgia. A fost un spectacol coregrafic plin de imagine și de expresivitate, oferind un contrast formidabil cu reprezentația ce a avut premiera la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște în data de 30 mai a.c. și cu viziunea regizorului macedonean Aleksandar Ivanovski asupra aceleiași piese. De asemenea, în Sala Studio s-a jucat spectacolul „Vals în umbră”, al Teatrului Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea, un dans al siluetelor și al culorilor cu versurile poetului român George Bacovia.

Pe Platoul Prefecturii, regizoarea daneză Lise Klitten și ale sale personaje „înflorate” s-au reîntâlnit cu târgoviștenii, aducând multă bucurie în special celor mici, iar seara a fost luminată de spectacolul cu flăcări și săbii de laser și foc „Drum & Fire”.

Penultima zi de BABEL F.A.S.T. s-a încheiat la Teatrul „Tony Bulandra” cu deosebita reprezentație „Azuzen” a trupei „Knights of the Stage” din Algeria, în regia lui Okbaoui Cheikh. Bucuria cu care artiștii algerieni au fost primiți de public a fost dublată de surpriza pe care le-a făcut-o Excelența Sa, doamna Taous Djelouli, ambasadorul Algeriei la București, printr-o vizită la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, pentru a le ura succes.

Duminică, 12 iunie a.c., este ultima zi a celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional BABEL F.A.S.T.! Conferința de închidere a festivalului va avea loc de la ora 11.00 în Sala Oglinzilor la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște. Totodată, vă invităm de la ora 19:00 la Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” pentru a încheia în forță seria de spectacole de nivel internațional, cu „Othello”, de William Shakespeare, o producție a teatrului târgoviștean în regia armeanului Suren Shahverdyan. Rezervări de bilete se pot face la telefon 0245.210.046, între orele 09:00 – 19:00. De la ora 21:00, pe Platoul Prefecturii, artiștii de la „Drum & Fire” vă așteaptă pentru o călduroasă despărțire.

Pregătim deja ediția a VII-a a BABEL F.A.S.T. pentru anul 2017 la Târgoviște, când – spoiler alert! – tema festivalului internațional al artelor spectacolului va fi SUNETUL !

Comentariile sunt închise.