Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri la Târgoviște și Alba Iulia

Luna decembrie a debutat cu evenimente importante, desfășurate cu ocazia zilei de 1 Decembrie sărbătorită în an Centenar. 100 de ani de la Marea Unire au fost marcați la Târgoviște, în Piața Tricolorului, prin spectacolul România și noi – Ferdinand și Maria, în regia și scenografia lui Mc Ranin și cu înălțătoare interpretare a actorilor Teatrului Tony Bulandra: Regele Ferdinand – Liviu Cheloiu, Regina Maria – Ioana Farcaș, Prințul Știrbey – Mircea Silaghi, Iancu Flondor – Radu Câmpean, Subofițer – Cristian Olaru.

Spectacolul a reușit să reinvie spiritul patriotic și să nască în ochii publicului mândria de țară. După acest moment, pe scenă a urcat corul Valachia Christiana al Arhiepiscopiei Târgoviște care a intonat imnul național, Colindul Sf. Andrei și o serie de cântece patriotice pe care și târgoviștenii le-au murmurat cu bucurie, chiar dacă gerul mușca din cuvinte. Piața Tricolorului a fost plină la ora 18:00, când domnul Primar jr. Daniel Cristian Stan, alături de Viceprimar prof. Monica Ilie, de consilieri și de președintele, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, de ministrul fondurilor europene, a aprins luminile bradului de Crăciun din acest an, făcând astfel deschiderea Orășelului lui Moș Crăciun. 

            Orașul Târgoviște, în calitatea sa de fostă Cetate de Scaun, nu a lipsit de la marea sărbătoare de la Alba Iulia. Solia Târgoviștei a fost reprezentată de actorul Ilie Ghergu, care l-a interpretat pe Ioan Nicolin, Comandantul Regimentului III   Dâmbovița nr. 22 Infanterie, însoțit de doi ofițeri, actorii Emanuel Bighe și Florin Georgescu. Ei au dat glas unei rezoluții din cadrul Proclamației Unirii de la Blaj și au revenit în Cetatea de Scaun Târgoviște, purtând cu ei spiritul autentic al Unirii.

            Teatrul Tony Bulandra a trăit incadescente momente artistice pentru care este recunoscător tuturor celor care le-au făcut posibile: artiștii, tehnicienii și, fără doar și poate, autoritățile locale: Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgoviște, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Comentariile sunt închise.