Teatrul Tony Bulandra a reprezentat România în lumea largă

Producția Teatrului Tony Bulandra, „Salonul nr. 6” în regia lui Dumitru Acriș, a avut cinci reprezentații, la începutul lunii noiembrie, în două importante festivaluri de teatru din Coreea de Sud: a 9-a ediție DipFe (Daejeon International Play Festival) și a 3-a ediție a ST-BOMB (Seoul Theater Bomb – Festival Internațional de Teatru Experimental).

Actorii târgovișteni au impresionat prin forța interpretării și sensibilitate. Spectatorii coreeni au rămas cu mare interes și bucurie la discuțiile de după spectacol și i-au aplaudat pe interpreți minute în șir. Parteneriatul cu Seoul Theater Association, semnat în anul 2017, își atinge astfel scopul: acela de a construi o punte între cele două culturi și, în esență, între două mari civilizații (europeană și asiatică). În plus, managerul Teatrului Tony Bulandra, Domnul Mihai Constantin Ranin, a susținut un seminar academic la Universitatea Kyonggi din Seul despre principiile care stau la baza teatrului est-european.

Periplul a continuat la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Teatru IAPAR organizat de Asociația Internațională pentru Artele Spectacolului și Cercetare (IAPAR) din orașul indian Pune. În cadrul acestui festival au fost prezenți managerul Mihai Constantin Ranin și actorul și șeful departamentului artisitic, Liviu Cheloiu. Cei doi au susținut la Universitatea de Artă din Pune un masterclass având ca temă Imaginea în spectacolele de stradă, respectiv un workshop de actorie bazat pe tehnici europene de joc. Experiența a fost una fascinantă pentru ambele părți.

 

Comentariile sunt închise.