Premieră pentru cei mici – Mărul de aur

Marți, 6 martie 2018, a avut loc la Sala „Mihai Popescu” premiera spectacolului „Mărul de aur”, un spectacol de Monica Baldea, având-o ca protagonistă pe actrița Ana Maria Cucută care interpretează cu vitalitate, gingășie, precizie și multă bucurie toate personajele prezente în piesă.

Povestea cuprinde arhetipuri binecunoscute în lumea basmelor: fata cea bună și cuminte ajutată de o zână, mama cea rea, surorile vitrege invidioase și răzbunătoare… și prințul pe cal alb. Interesante sunt personajele pentru particularitățile lor fizice; au, pe rând, un ochi, doi ochi, trei ochi, patru ochi, iar Ana Maria Cucută reușește să dea fiecărui personaj vocea și atitudinea potrivită. Spectacolul este numai bun pentru prichindei cu vârste între 4 și 10 ani, dar și cei mai mari îl pot viziona cu plăcere, lăsându-se purtați în ficțiune.

Monica Baldea a completat spectacolul cu un iz pur românesc, având în vedere selecția muzicală și povestea cadru, cea a vechiului teritoriu locuit de strămoșii noștri daci.

Comentariile sunt închise.