Un „Scurtcircuit” ne-ar putea face să trăim în normalitate… ?

Filmul „Scurtcircuit”, regizat de Cătălin Saizescu, a rulat duminică seara, 4 martie 2018, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra.

Timp de două ore, publicul a urmărit cu mare atenție și interes pelicula, reacționând uneori printr-un râs scurt, eliberator, la finele ironii aduse sistemului românesc. La final, discuțiile cu regizorul și o parte din actorii din distribuție – Magda Catone, Ana Maria Carablais, Liviu Cheloiu, Manuel Nicolae, Emanuel Bighe – au relevat o părere unanimă foarte bună: un film impresionant care depășește granițele filmului-reportaj, nu este doar critic, ci în mai mare măsură artistic, dovedind nuanțe și subtilități demne de clasamente internaționale. Montajul este, de asemenea, unul de excepție, încât planul realității (cel al reconstituirilor) și planul ficțiunii (cel al sincerei povești de dragoste dintre doi tineri liceeni) alternează în tandemul tensiune-detensionare, amuzament, în așa fel încât aștepți mereu curios scena următoare.

Deși pleci „trist” de la acest film, există speranța că „împreună” putem reuși să trăim în normalitate… Normalitatea – cel mai sigur și bun teren pentru un trai fericit. Nimic în plus.

Comentariile sunt închise.